Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Poslanec Levin: Americké médiá sa pokúšajú ovplyvniť našu politiku

Moskva. Foto: TASR/AP

Po tvrdeniach, že Rusko sa pokúsilo ovplyvniť prezidentské voľby v USA, ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, začala tento rok prešetrovanie.

Moskva 19. mája (TASR) - Predseda ruského parlamentného výboru pre informačnú politiku Leonid Levin obvinil dnes niektoré americké spravodajské médiá z toho, že sú zapojené do "obrovského systému", ktorého cieľom je ovplyvňovať politiku v Rusku.

Po všeobecne rozšírených tvrdeniach, že Rusko sa pokúsilo ovplyvniť americké prezidentské voľby, ruská Štátna duma, teda dolná komora parlamentu, začala tento rok prešetrovať fungovanie určitých amerických mediálnych organizácií vysielajúcich v Rusku. Ide napríklad o rozhlasové stanice Hlas Ameriky a Rádio Sloboda či spravodajskú televíznu stanicu CNN.

Šéf výboru pre informačnú politiku Levin dnes v súhrne práce výboru povedal: "Tieto masmédiá rozširujúce informácie na území Ruska sú súčasťou obrovského systému amerického ovplyvňovania vnútornej politickej situácie v Rusku".

Levin povedal, že spomínané vyšetrovanie činnosti amerických médií pokračuje a že šéf ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) bude predvolaný na vypočutie.