Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Ruský zákonodarca: Severná Kórea má rakety, ktoré môžu zasiahnuť USA

Na nedatovanej snímke, ktorú zverejnila severokórejská vláda 3. septembra 2017, severokórejský vodca Kim Čong-un na neznámom mieste. Foto: TASR/AP

Morozov z nacionalistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska povedal, že Severná Kórea sa chystá v najbližšej budúcnosti skúšobne vystreliť raketu dlhého doletu.

Moskva 6. októbra (TASR) - Ruský zákonodarca Anton Morozov dnes vyhlásil, že on a jeho kolegovia nedávno navštívili Pchjongjang, kde im ukázali severokórejské výpočty, podľa ktorých by rakety Severnej Kórey mohli zasiahnuť západné pobrežie Spojených štátov.

Morozov z nacionalistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska (LDPR) povedal, že Severná Kórea "sa chystá v najbližšej budúcnosti skúšobne vystreliť raketu dlhého doletu". Politikove slová priniesla agentúra AP, ktorá sa odvolala na ruskú tlačovú agentúru RIA Novosti.

Morozov začiatkom tohto týždňa navštívil Severnú Kóreu spolu s dvoma kolegami-zákonodarcami. Podľa jeho slov im tam účastníci spoločného rozhovoru povedali, že Pchjongjang má technológiu, ktorá umožňuje bojovým hlaviciam rakiet vydržať prudké zahrievanie pri vstupe do atmosféry.

Ruský zákonodarca dodal, že Severokórejčania im takisto ukázali "matematické výpočty, ktoré podľa ich slov dosvedčujú, že ich raketa je schopná doraziť na západné pobrežie USA".