Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

S. LAVROV: Moskva nemá záujem o konfrontáciu v súvislosti s Ukrajinou

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov Foto: TASR/AP

Lavrov podľa agentúry ITAR-TASS povedal, že Moskva má záujem odstrániť "dvojaký meter" a implementovať dohody s Európskou úniou a NATO.

Moskva 27. augusta (TASR) - Moskva nemá záujem o konfrontáciu v súvislosti s krízou na Ukrajine, uviedol dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

"Nemáme záujem o konfrontáciu alebo rozdúchavanie špirály sankcií," citovala agentúra Reuters vyjadrenie Lavrova na margo sankcií medzi Moskvou a Západom.

Podľa agentúry DPA minister taktiež povedal, že ešte tento týždeň vypravia na východ Ukrajiny druhý humanitárny konvoj, ktorý však nebude posledný. Ľudia v regióne totiž podľa neho potrebujú naliehavú pomoc.

Lavrov podľa agentúry ITAR-TASS povedal, že Moskva má záujem odstrániť "dvojaký meter" a implementovať dohody s Európskou úniou a NATO. Poznamenal však, že Spojené štáty a západní partneri sa umelo snažia oddialiť zavedenie princípov multipolárneho sveta.

K Ukrajine dodal, že prímerie sa nemôže stať "rukojemníkom" rozhovorov. Zdôraznil, že všetky strany konfliktu by mali okamžite zložiť zbrane a začať viesť dialóg.