Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Salah Abdeslam sa proti belgickému odsudzujúcemu verdiktu neodvolá

Súdny dokument leží na stole počas procesu s belgickým teroristom Salahom Abdeslamom na súde v Bruseli 5. feburára 2018. Foto: TASR/AP

Abdeslam sa aktuálne nachádza vo francúzskom väzení.

Brusel 14. mája (TASR) - Podozrivý z teroristických útokov v Paríži z roku 2015 Salah Abdeslam nepôjde proti aprílovému odsudzujúcemu verdiktu belgického súdu. Abdeslamovým želaním je nepodať odvolanie, povedal belgickým médiám v pondelok jeho právny zástupca Sven Mary.

Abdeslama uznal 23. apríla belgický súd za vinného z pokusu o vraždu v samostatnom prípade týkajúcom sa prestrelky v bruselskej štvrti Forest z roku 2016. Spolu s ním uznali za vinného aj jeho komplica Sofiena Ayariho.

Francúzskeho občana Adbeslama a jeho komplica odsúdili v Bruseli na 20 rokov väzenia v prípade streľby krátko pred jeho zatknutím, počas ktorej zranil troch policajtov. Predseda súdu, ktorý mal na starosti tento prípad, rozhodol, že prestrelka s policajtmi na ulici Dries, ku ktorej došlo 15. marca 2016, mala teroristický charakter.

Abdeslam sa aktuálne nachádza vo francúzskom väzení. Ako doplnila agentúra DPA, vyšetrovanie útokov v Paríži by malo podľa predpokladov pokračovať až do roku 2019.