Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri útoku samovražedného atentátnika v Kábule zomreli traja cudzinci

ahraničný vojak hliadkuje na mieste samovražednom útoku, ku ktorému došlo vo vnútri protinarkotického oddelenia polície v Kábule 22. júla 2014. Foto: TASR/AP Photo

Podľa agentúry DPA mal útočník výbušniny ukryté na svojej motorke a odpálil sa vnútri protinarkotického oddelenia polície v Kábule, o letisku sa nezmieňuje.

Kábul 22. júla (TASR) - Samovražedný útočník sa dnes odpálil pred medzinárodným letiskom v Kábule, pričom pripravil o život troch zahraničných poradcov a ich afganského tlmočníka. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

Národnosť obetí zatiaľ nezverejnili. K útoku sa prihlásil Taliban. Jeho hovorca Zabiulláh Mudžáhid vyhlásil, že "pri tomto úspešnom útoku bolo zabitých či zranených do 15 vojakov-okupantov a bolo zničených veľa vozidiel".

Letisko je využívané na civilné i vojenské účely a je hlavnou operačnou základňou síl NATO, ktoré už 12 rokov bojujú s Talibanom. Vojaci a polícia strážia letiskové veže i kontrolné stanovištia.

Podľa agentúry DPA mal útočník výbušniny ukryté na svojej motorke a odpálil sa vnútri protinarkotického oddelenia polície v Kábule, o letisku sa nezmieňuje.

Hovorca kábulskej polície spresnil, že k výbuchu došlo pri bráne zahraničnej vojenskej základne, ktorá susedí s policajným oddelením.

Taliban vyhlásil, že cieľom útoku bolo zahraničné spravodajské centrum a "zabitých bolo asi 15 ľudí, zahraničných i afganských vojakov".