Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Samovražedný atentátnik zaútočil na policajnú stanicu na Jáve

Dvaja ľudia zahynuli a najmenej deväť ďalších utrpelo zranenia pri samovražednom bombovom atentáte na policajnú stanicu v meste Bandung na indonézskom ostrove Jáva. Útočník vyzbrojený nožom a výbušninou chcel vniknúť do policajnej stanice. Keď sa ho policajti pokúsili zastaviť, došlo k odpáleniu bomby. Ďalšiu nálož neskôr našli nastraženú neďaleko miesta útoku. Na snímke policajti hliadkujú na mieste činu v Bandungu na Jáve 7. decembra 2022. Foto: TASR - AP

Dvaja ľudia zahynuli a najmenej deväť ďalších utrpelo zranenia pri samovražednom bombovom atentáte na policajnú stanicu v meste Bandung na indonézskom ostrove Jáva.

Jakarta 7. decembra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli a najmenej deväť ďalších utrpelo zranenia pri samovražednom bombovom atentáte na policajnú stanicu v meste Bandung na indonézskom ostrove Jáva, uviedli v stredu tamojšie úrady. TASR správu prevzala z agentúr Reuters a AFP.

Útočník vyzbrojený nožom a výbušninou chcel vniknúť do policajnej stanice. Keď sa ho policajti pokúsili zastaviť, došlo k odpáleniu bomby. Ďalšiu nálož neskôr našli nastraženú neďaleko miesta útoku.

Okrem samotného atentátnika, ktorého totožnosť nebola bezprostredne známa, zahynul aj jeden príslušník polície a ďalší najmenej ôsmi boli zranení, prevažne úlomkami skla a ďalších materiálov. Zranenia utrpel aj jeden náhodní okoloidúci civilista.

Útok začala vyšetrovať indonézska polícia spolu s protiteroristickou agentúrou, podľa ktorej je za atentát zodpovedná skupina Džamaah Anšarut Daulah (JAD), inšpirovaná džihádistickou organizáciou Islamský štát (IS).

Islamskí militanti v posledných rokoch podnikli v Indonézii viacero útokov na kostoly, policajné stanice či lokality navštevované cudzincami. Indonézska vláda na ne zareagovala prijatím prísneho protiteroristického zákona.