Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Samovražedný útočník zabil v Pakistane najmenej desať ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Michael Probst

Pri výbuchu zahynulo 11 ľudí, z toho štyria policajti a sedem civilistov vrátane dvoch detí.

Pešávar 19. januára (TASR) - Najmenej desať ľudí dnes zahynulo a ďalších minimálne 20 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože, ktorú v blízkosti policajného kontrolného stanovišťa na severozápade Pakistanu odpálil samovražedný atentátnik na motocykli.

Predstaviteľ miestnej samosprávy Munír Chán pre agentúru Reuters uviedol, že útočník narazil s motocyklom, na ktorom bola pripevnená nálož, do kontrolného stanovišťa vo Federálne spravovaných kmeňových územiach - poloautonómnom kmeňovom regióne na hraniciach s Afganistanom.

"Priviezol sa na motorke, na ktorej boli naložené výbušniny, a zasiahol kontrolné stanovište a veliteľské vozidlo," uviedol Chán.

Podľa agentúry AP pri výbuchu zahynulo 11 ľudí, z toho štyria policajti a sedem civilistov vrátane dvoch detí. Medzi obeťami je údajne aj Mahbúb Afrídí, predseda kmeňového zväzu novinárov zo susednej oblasti Chajbar.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil.

K dnešnému incidentu došlo v oblasti, kde bezpečnostné sily už dlhší čas bojujú s militantmi z pakistanskej vetvy Talibanu a ďalšími islamistickými skupinami operujúcimi v pakistansko-afganskom pohraničí.