Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Sarah Palinová má vážny záujem o prezidentskú kandidatúru

Na snímke je bývalá guvernérka Aljašky Sarah Palinová, archívne foto Foto: TASR/AP

Bývalá guvernérka Aljašky a niekdajšia republikánska kandidátka na viceprezidentku Sarah Palinová priznala, že má vážny záujem uchádzať sa o prezidentskú kandidatúru.

Des Moines 24. januára (TASR) - Bývalá guvernérka Aljašky a niekdajšia republikánska kandidátka na viceprezidentku Sarah Palinová priznala, že má vážny záujem uchádzať sa o prezidentskú kandidatúru pre voľby v roku 2016. Informoval o tom dnes denník Washington Post.

"Dá sa nepochybne povedať, že mám vážny záujem," odpovedala Palinová na otázku redaktora Washington Post ohľadne jej možnej prezidentskej kandidatúry.

Palinová sa hlási ku konzervatívnemu hnutiu Tea Party v rámci Republikánskej strany a u časti americkej verejnosti vzbudzuje odmietavé reakcie.

Vo voľbách v roku 2008 sa uchádzala o viceprezidentský úrad po boku republikánskeho prezidentského kandidáta Johna McCaina. Voľby však napokon vyhral demokratický tandem Barack Obama - John Biden.

Palinová teraz vyjadrila vážny záujem uchádzať sa o prezidentskú kandidatúru republikánov, s definitívnym rozhodnutím sa však podľa vlastných slov neponáhľa. Zatiaľ nerozbieha žiadnu celonárodnú kampaň a len zvažuje svoju politickú budúcnosť.

Vôľu zabojovať o Biely dom Palinová vyjadrovala aj pred voľbami v roku 2012, ale napokon sa do zápasu o kandidatúru nezapojila.