Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kráľ Salmán prijal príbuzných zavraždeného novinára Chášukdžího

Saudskoarabský kráľ Salmán Foto: TASR/AP

Na stretnutí bol prítomný aj saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán, ktorého Chášukdží v minulosti kritizoval.

Dubaj 23. októbra (TASR) - Saudskoarabský kráľ Salmán prijal v utorok v metropole Rijád príbuzných saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího, ktorého začiatkom októbra zavraždili na saudskoarabskom konzuláte v tureckom meste Istanbul. Informovala o tom agentúra Reuters.

Na stretnutí bol prítomný aj saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán, ktorého Chášukdží v minulosti kritizoval.

Chášukdžího zavraždili 2. októbra na konzuláte v Istanbule, keď si tam prišiel prevziať dokumenty potrebné na sobáš so svojou tureckou snúbenicou.

Saudská Arábia celé týždne tvrdila, že novinár žijúci v USA a píšuci články pre denník Washington Post, z konzulátu odišiel živý. Kráľovstvo nakoniec v noci na sobotu priznalo, že novinára zavraždili na konzuláte, ale v rozpore s tvrdeniami tureckých úradov ju opísalo ako výsledok hádky a následného "pästného súboja".

Turecké médiá s odvolaním sa na tureckých predstaviteľov uviedli, že skupina 15 Saudskoarabov odrezala Chášukdžímu prsty, zabila ho a rozštvrtila.