Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Saudská Arábia: Bin Ládinove vdovy neboli zapojené do terorizmu

Dodávka preváža vdovy po zabitom teroristovi Usámovi bin Ládinovi v Islamabáde na letisko 26.apríla 2012. Foto: TASR/AP

Vyhlásenie kráľovstva zaznačuje, že by mohlo súhlasiť byť hostiteľskou krajinou pre dovedna 14 členov bin Ládinovej rodiny vrátane troch vdov a detí.

Rijád 29. apríla (TASR) - Neexistujú žiadne dôkazy, že boli manželky a rodina bývalého lídra siete al-Káida Usámu bin Ládina, deportovaná do Saudskej Arábie, zapojené do teroristických aktivít. Uviedla to dnes Saudská Arábia.

Vyhlásenie kráľovstva zaznačuje, že by mohlo súhlasiť byť hostiteľskou krajinou pre dovedna 14 členov bin Ládinovej rodiny vrátane troch vdov a detí. DO Saudskej Arábie bola skupina deportovaná v piatok z Pakistanu.

Podľa saudskoarabských oficiálnych zdrojov, ktoré citovala tamojšia štátna tlačová agentúra, nie sú dôkazy, podľa ktorých by bola bin Ládinova rodina zapletená do akýchkoľvek "kriminálnych alebo nelegálnych aktov".

Jedna z bin Ládinových vdov je z Jemenu a ďalšie dve sú občiankami Saudskej Arábie, uviedla agentúra AP. Vodcu medzinárodnej teroristickej siete zabilo pred rokom v pakistanskom Abbottabade americké komando. Saudská Arábia odňala samotnému bin Ládinovi občianstvo v roku 1994.