Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Saudská Arábia bude financovať výstavbu mešity na Islande

Na snímke z videa z 19. augusta 2014 dopravná značka spadnutá na ceste pri islandskej sopke Bardarbunga pokrytej ľadovcom. Foto: TASR/AP

Saudská Arábia prisľúbila, že prispeje sumou vyše 780. 000 eur na výstavbu mešity na Islande. Oznámil to dnes spravodajský server Grapevine s odvolaním sa na saudského veľvyslanca.

Reykjavík 6. marca (TASR) - Saudská Arábia prisľúbila, že prispeje sumou vyše 780.000 eur na výstavbu mešity na Islande. Oznámil to dnes spravodajský server Grapevine s odvolaním sa na saudského veľvyslanca v tejto severskej krajine.

Veľvyslanec Ibráhím Ibráhím o zámeroch púštneho kráľovstva informoval počas štvrtkového stretnutia s islandským prezidentom Ólafurom Ragnarom Grímssonom. Iniciatíva na výstavbu mešity však moslimskú komunitu žijúcu na Islande prekvapila.

"Nevieme o tom nič. Nikdy by sme neprijali nijaké dary od štátu, ktorý nerešpektuje ľudské práva svojho ľudu a podporuje terorizmus na Blízkom východe," povedal bývalý predseda Moslimského spoločenstva na Islande Salmann Tamimi.

Na výstavbu predmetného moslimského svätostánku je potrebných v prepočte 1,7 milióna eur, píše Grapevine. Záležitosť sa stala na Islande za uplynulý rok predmetom vášnivých diskusií.