Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Erdogan sa stretol s kráľom i korunným princom Saudskej Arábie

Na snímke vľavo turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a vpravo saudskoarabský kráľ Salmán počas stretnutia v Džidde v Saudskej Arábii vo štvrtok 28. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Erdogan s korunným princom rokoval o vzťahoch medzi Saudskou Arábiou a Tureckom i o spôsoboch, ako ich rozvíjať vo všetkých oblastiach, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí na Twitteri.

Džidda 29. apríla (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vo štvrtok v Saudskej Arábii absolvoval stretnutie s kráľom Salmánom a rokoval aj s korunným princom Muhammadom bin Salmánom. TASR o tom informuje na základe oznámenia saudskoarabského ministerstva zahraničných vecí na sociálnej sieti.

Saudskoarabský kráľ Salmán prijal tureckého prezidenta v kráľovskom paláci v meste Džidda.

Erdogan s korunným princom rokoval o vzťahoch medzi Saudskou Arábiou a Tureckom i o spôsoboch, ako ich rozvíjať vo všetkých oblastiach, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí na Twitteri. Takisto hovorili o úsilí v spojitosti s aktuálnym vývojom situácie v oblasti Blízkeho východu i v medzinárodných vzťahoch.

O stretnutiach Erdogana s kráľom a korunným princom na Twitteri informoval aj komunikačný odbor úradu tureckého prezidenta.

Erdogan vo štvrtok pricestoval na dvojdňovú návštevu Saudskej Arábie. Ide o prvú cestu najvyššieho predstaviteľa Turecka v Saudskoarabskom kráľovstve od vraždy novinára Džamála Chášukdžího v Istanbule v roku 2018. Erdogan naposledy navštívil krajinu rok predtým.

Podľa Ankary je cieľom Erdoganovej návštevy pokus o nápravu vzťahov medzi krajinami, ktoré boli v uplynulých rokoch napäté. Návšteva predstavuje vyvrcholenie niekoľkomesačnej snahy o upokojenie situácie.