Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ďalšia schôdzka normandskej štvorky bude možno v Berlíne

Zľava ruský prezident Vladimir Putin, nemecká kancelárka Angela Merkelová, francúzsky prezident Francois Hollande a ukrajinský prezident Petro Porošenko pózujú počas prestávky na mierových rozhovoroch o konflikte na Ukrajine v Minsku 11. februára 2015. Foto: TASR/AP

Normandská štvorka, ktorá pozostáva z predstaviteľov Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska sa zaoberá situáciou na Ukrajine.

Kyjev 1. apríla (TASR) - Ďalšia schôdzka normandskej štvorky - diplomatov z Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska - by sa mala konať v Berlíne, a to už v blízkej budúcnosti, uviedli dnes pre agentúru Ukrinform diplomatické zdroje.

"Áno, videli sme informáciu z Kyjeva o možnej schôdzke normandskej štvorky. Nemôžeme však potvrdiť, že toto stretnutie sa bude konať v Paríži tento týždeň. S najväčšou pravdepodobnosťou sa uskutoční v Berlíne," uviedol jeden zo zdrojov.

Ani francúzske ministerstvo zahraničných vecí nepotvrdilo informáciu o možnom konaní schôdzky v Paríži.

Diplomatický zdroj v Nemecku však nevylúčil, že schôdzka normandskej štvorky, ktorá sa zaoberá situáciou na Ukrajine, sa uskutoční v Berlíne, dodal Ukrinform.