Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho colníci

Arnold Schwarzenegger. Foto: TASR/DPA

Americký herec rakúskeho pôvodu podľa colnej správy nenahlásil luxusné hodinky, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou mali zostať na území EÚ.

Mníchov 17. januára (TASR) - Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu nakrátko zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky. Neskôr však mohol pokračovať v ceste aj s hodinkami. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Americký herec rakúskeho pôvodu podľa colnej správy nenahlásil luxusné hodinky, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou mali zostať na území EÚ. "Ak tovar zostáva v EÚ, je potrebné ho precliť a zaplatiť dane. To platí pre každého," uviedol hovorca colnej správy v Mníchove Thomas Meister.

Schwarzenegger sa na letisku zdržal približne dve a pol hodiny, informovala agentúra APA. Úrady začali voči nemu vyšetrovanie v spojitosti s daňovými záležitosťami.

Schwarzenegger cestuje do Rakúska na aukciu v prospech charitatívnej klimatickej organizácie, kde chce dražiť aj predmetné hodinky. Plánuje navštíviť aj lyžiarske preteky na zjazdovke Hahnenkamm v Kitzbüheli. APA uvádza, že išlo o hodinky od švajčiarskej firmy Audemars Piguet. Vyvolávacia cena má byť 50.000 dolárov.

Arnold Schwarzenegger (76) sa narodil 30. júla 1947 v štajerskej dedine Thal. Do Ameriky odišiel v roku 1968, aby sa presadil v kulturistike. V tomto športe získal viacero vrcholných ocenení, neskôr uspel ako herec v akčných filmoch a komédiách. V roku 1983 získal americké občianstvo a v rokoch 2003-11 bol guvernérom amerického štátu Kalifornia. V súčasnosti sa angažuje v oblasti ochrany klímy.