Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Šéf Airbusu Tom Enders odíde zo svojej funkcie v apríli 2019

Na archívnej snímke šéf Airbusu Thomas Enders. Foto: TASR/AP

Enders informoval, že po vypršaní aktuálneho funkčného obdobia, ktoré sa skončí valným zhromaždením akcionárov v apríli 2019, už nechce kandidovať na post výkonného riaditeľa koncernu.

Paríž 15. decembra (TASR) - Šéf európskeho leteckého a zbrojárskeho koncernu Airbus SE Tom Enders opustí svoj post v apríli 2019. V piatok to uviedla firma vo svojom tlačovom vyhlásení.

Enders (59) informoval radu riaditeľov Airbusu, že po vypršaní aktuálneho funkčného obdobia, ktoré sa skončí valným zhromaždením akcionárov v apríli 2019, už nechce kandidovať na post výkonného riaditeľa koncernu.

"Je privilégiom slúžiť tejto skvelej spoločnosti. K tomu patrí aj zodpovednosť postarať sa o plynulé prevzatie následníkom, keď príde čas," uviedol podľa vyhlásenia Enders. "Pre obdobie po roku 2020 postrehujeme čerstvé sily."

Dvojkou koncernu je Francúz Fabrice Brégier (59), ktorý odchádza z postu dôležitej divízie dopravných lietadiel vo februári 2018. Jeho nástupcom sa stane terajší šéf divízie helikoptér Guillaume Faury (49), o čom vo štvrtok (14. 12.) rozhodla správna rada koncernu.

Airbus uviedol, že počas roka 2018 bude rada riaditeľov uvažovať o interných aj externých kandidátoch, ktorí by mohli vo funkcii výkonného riaditeľa koncernu nahradiť Endersa.