Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Šéf maďarskej diplomacie: Európski vodcovia by mali zaručiť bezpečnosť

Ministri zahraničných vecxí krajín V4 zľava Miroslav Lajčák (Slovensko), Péter Szijjártó (Maďarsko), Witold Waszcykowski (Poľsko) a Lubomír Zaorálek (Česká republika) na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó povedal, že tí, ktorí to nie sú schopní urobiť, nemajú miesto medzi európskymi vodcami.

Budapešť 22. augusta (TASR) - Zodpovednosťou európskych vodcov je zaručiť bezpečnosť. Tí, ktorí to nie sú schopní urobiť, nemajú miesto medzi európskymi vodcami, povedal dnes na tlačovej konferencii v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Podľa agentúry MTI šéf diplomacie podotkol, že vzhľadom na udalosti tohto leta v Európe je pravdivé tvrdenie, že bezpečnostná situácia na tomto kontinente nebola nikdy taká zlá ako teraz - a ani teroristická hrozba nebola taká vysoká ako v súčasnosti. "Povinnosťou európskych vodcov by bolo zakročiť proti hrozbe terorizmu," dodal.

Szijjártó informoval, že počet konzulárnych záležitostí toto leto mimoriadnym spôsobom vzrástol, konzulárna činnosť bola mimoriadne zaťažená, a preto čoskoro posilnia počet konzulov slúžiacich v zahraničí.