Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Šéf nemeckej rozviedky: Bezpečnostné zložky musia vedieť kto prichádza

Hans-Georg Maassen Foto: Facebook

Nie je nič horšie, ako keď poznáme osoby, ktoré sú nebezpečné, ale nevieme, že pricestovali do Nemecka, vyhlásil šéf Spolkového úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maassen.

Berlín 22. februára (TASR) - Za reguláciu vstupu na nemecké územie sa dnes na konferencii vedúcich pracovníkov tlačovej agentúry DPA vyslovil šéf Spolkového úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maassen.

"Nie je nič horšie, ako keď poznáme osoby, ktoré sú nebezpečné, ale nevieme, že pricestovali do Nemecka, že sa zdržiavajú v našej krajine," vyhlásil.

Podľa Maassena "stojíme pred veľmi veľkou výzvou, keďže v súčasnosti prichádza do Nemecka mnoho ľudí, ktorých nepoznáme".

Bezpečnostné zložky by podľa jeho názoru mali však vedieť, kto do Nemecka prichádza, aby to mohli porovnať s údajmi vo svojich databázach.

Práve preto je potrebné usporiadané konanie na štátnej hranici, zdôraznil najvyšší predstaviteľ vnútroštátnej tajnej služby a na otázku, či by sa mali zostriť hraničné kontroly, dodal: "Nie som politik a nechcel by som sa vyjadriť o prostriedkoch. Rozhodujúce je, aby sme dospeli k usporiadanému konaniu."