Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Šéf opozičnej CDU si na dovolenke zlomil kľúčnu kosť

Na archívnej snímke z 25. júla 2022 v nemeckom Flörsheime predseda nemeckej opozičnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Friedrich Merz. Foto: TASR/DPA

Šesťdesiatšesťročný politik, ktorý sa venuje rekreačnému behu, plávaniu a bicyklovaniu, utrpel fraktúru kľúčnej kosti počas športovania a museli ho previezť sanitkou do nemocnice.

Berlín 12. augusta (TASR) - Predseda nemeckej opozičnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Friedrich Merz si počas dovolenky v Bavorsku zlomil kľúčnu kosť. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na jeho hovorcu.

Šesťdesiatšesťročný politik, ktorý sa venuje rekreačnému behu, plávaniu a bicyklovaniu, utrpel fraktúru kľúčnej kosti vo štvrtok počas športovania a museli ho previezť sanitkou do nemocnice.

V piatok dopoludnia sa podrobil operačnému zákroku, ktorý bol podľa vyjadrenia hovorcu úspešný.

CDU, ktorú dlhé roky viedla kancelárka Angela Merkelová, bola v Nemecku 16 rokov vládnucou stranou. Do opozície sa dostala po voľbách z vlaňajšieho septembra, ktoré vyhrali sociálni demokrati súčasného kancelára Olafa Scholza.

Merz sa funkcie šéfa CDU ujal v januári 2022 s prísľubom obnovy strany. Je považovaný za predstaviteľa konzervatívneho krídla kresťanských demokratov.