Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Šéf ruskej Dumy pochválil Južnú Kóreu za postoj k sankciám voči Moskve

Na snímke predseda Štátnej dumy Sergej Naryškin. Foto: TASR/AP

Naryškin opísal sankcie voči Rusku ako opatrenia porušujúce normy medzinárodného práva a predpisy Svetovej obchodnej organizácie (WTO).

Soul 19. mája (TASR) - Predseda ruskej Štátnej dumy Sergej Naryškin pochválil dnes juhokórejskú vládu za jej postoj, ktorým prejavila neochotu pripojiť sa k sankciám USA a EÚ voči Moskve, informovala agentúra TASS.

"Rád by som poukázal na pevný postoj kórejskej vlády, ktorá nepodľahla tlaku, zvádzaniu alebo hrozbám z Washingtonu a nepripojila sa k opatreniam, akými sú nelegitímne protiruské sankcie," povedal Naryškin v Soule na pracovných raňajkách s predstaviteľmi juhokórejskej obchodnej komunity.

Naryškin opísal sankcie voči Rusku ako opatrenia porušujúce normy medzinárodného práva a predpisy Svetovej obchodnej organizácie (WTO).

"Mimochodom, na schôdzkach s mojimi európskymi partnermi, členmi parlamentov a podnikateľmi sa ukázalo, že sú vážne znepokojení konaním Západu voči Rusku... Táto sága zahŕňajúca sankcie neprináša podnikateľskej sfére západnej Európy nič - s výnimkou straty a prípadných škôd z opúšťania pozícií na veľmi lukratívnom ruskom trhu," konštatoval šéf Dumy.

K ruskej ekonomike poznamenal, že v dôsledku sankcií dostala dodatočné podnety na rozvoj a štrukturálne reformy, ako aj podnety na odstránenie nerovnováhy medzi západnými a východnými vektormi svojho zahraničného obchodu.