Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Šlachta demisiu nestiahne, o 14 dní odíde z funkcie

Ilustračné foto Foto: denik.cz

Ešte v stredu pritom zvažoval, či demisiu stiahne.

Praha 16. júna (TASR) - Dosluhujúci šéf českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta nestiahne svoju demisiu a za 14 dní odíde z čela tohto útvaru. Informoval o tom dnes na svojej stránke Český rozhlas.

Šlachta Českému rozhlasu povedal, že zatiaľ netuší, aký bude jeho ďalší angažmán. S ministrom vnútra Milanom Chovancom (ČSSD) ani policajným prezidentom Tomášom Tuhým podľa svojich slov od oznámenia svojho rozhodnutia nehovoril ani sa s nimi nestretol. "Za 14 dní skončím," povedal Šlachta stručne.

Ešte v stredu pritom zvažoval, či demisiu stiahne. Chovanec sa totiž po rokovaní Bezpečnostnej rady štátu rozhodol, že reorganizáciu podpíše až od 1. augusta miesto pôvodne plánovaného 1. júla a sľúbil, že do plánovanej koncepcie zapracuje pripomienky prokurátorov.

Končiaci šéf ÚOOZ sa chcel rozhodnúť až podľa informácií z rokovania rady. Lenže popoludní minister vnútra pod dokument naozaj pripojil svoj podpis, v dôsledku čoho sa v polovici prázdnin zlúčia protimafiánsky a protikorupčný útvar. Šlachta tak odíde 30. júna.

"Myslel som si, že policajtom budem a ako policajt zomriem. Takže vôbec nemám predstavu, čo budem od 1. robiť. Nemusíte sa ale báť, nebudem kandidovať za ANO ani za pána Babiša," dodal Šlachta.