Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Senátora Creigha Deedsa našli dobodaného, jeho syn spáchal samovraždu

Senátor Creigh Deeds so synom. Foto: TASR/AP

Polícia žiadne ďalšie podozrivé osoby v súvislosti s prípadom neoznačila.

Arlington 19. novembra (TASR) - Amerického senátora za štát Virgínia Creigha Deedsa dnes hospitalizovali v kritickom stave po tom, ako ho našli dobodaného vo svojom dome v meste Millboro. Jeho 24-ročného syna Gusa, ktorý sa občianskym menom volá Austin, tam našli zastreleného, informovala agentúra DPA.

Polícia žiadne ďalšie podozrivé osoby v súvislosti s prípadom neoznačila. Deeds (55) bol v čase príchodu polície pri vedomí a dokázal komunikovať. Letecky ho transportovali do univerzitnej nemocnice v meste Charlottesville.

Denník Richmond Times-Dispatch s odvolaním sa na nemenovaný zdroj napísal, že Gus v pondelok podstúpil núdzovú lekársku prehliadku svojho duševného stavu, pre nedostatok voľných lôžok v psychiatrickom zariadení ho však prepustili domov.

Polícia oznámila, že incident sa stále vyšetruje, pravdepodobne ide o pokus o otcovraždu a následnú synovu samovraždu. Deedsov zdravotný stav sa medzitým stabilizoval, informovala agentúra AP, citujúc hovorkyňu príslušnej nemocnice.

Deeds bol v roku 2009 nominantom Demokratickej strany (DP) na guvernéra Virgínie, súboj však prehral s republikánskym kandidátom Bobom McDonnellom.