Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Sever Nemecka bičuje prudká búrka, z Hamburgu už hlásia prvú obeť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn zareagovala a zrušila dnes pre vyčíňajúcu búrku vlakové spoje po celom severnom Nemecku.

Berlín 5. októbra (TASR) - Hasičské služby v severonemeckom Hamburgu varovali dnes obyvateľov tohto prístavného mesta, aby nevychádzali z domovov, pretože severné Nemecko zasiahla prudká búrka nazvaná Xavier.

Tamojší hasičský zbor už medzičasom oznámil, že v Hamburgu zahynul jeden muž po tom, ako strom vyvrátený vetrom spadol na jeho vozidlo, informuje agentúra DPA.

"Výstraha pre Hamburg. Nevychádzajte teraz von, zostaňte v chránených priestoroch," uviedli hasiči na Twitteri.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn zareagovala a zrušila dnes pre vyčíňajúcu búrku vlakové spoje po celom severnom Nemecku.

Vlaky nepremávajú v nemeckých spolkových krajinách Dolné Sasko, Šlezvicko-Holštajnsko a Brémy, ale rovnako sú prerušené aj prímestské spoje v spomínanom Hamburgu, keďže na koľaje popadali stromy, informovala Deutsche Bahn.

V Berlíne boli takisto prerušené niektoré železničné spoje.

Hasičský zbor oznámil, že búrka Xavier vyvrátila nespočetné množstvo stromov, strhla strechy z budov a dokonca spôsobila, že vetva rozbila čelné okno idúceho auta.

Dve zoologické záhrady v Berlíne oznámili, že pre nepriazeň počasia uzatvárajú svoje brány. "Slony, zebry a žirafy... odchádzajú do bezpečia svojich ohrád," uviedli zoo v nemeckej metropole vo vyhlásení.