Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Sever Talianska zasiahlo krupobitie a vietor, hlásia aj obete

Strom spadol na osobné auta v dôsledku silného vetra a krupobitie v Miláne na severe Talianska v utorok 25. júla 2023. Foto: TASR/AP

Padajúci strom v skautskom tábore v lombardskej provincii Brescia zasiahol 16-ročné dievča, ktoré zraneniam podľahlo.

Miláno 25. júla (TASR) - Silné krupobitie a vietor zasiahli v noci na utorok severné Taliansko. Škody spôsobili najmä v Miláne a ďalších častiach Lombardska, kde hlásia aj jednu obeť. TASR správu prevzala z agentúr APA, ANSA a DPA.

Padajúci strom v skautskom tábore v lombardskej provincii Brescia zasiahol 16-ročné dievča, ktoré zraneniam podľahlo. Ešte v pondelok pri búrke v provincii Monza e Brianza zahynula 58-ročná žena, na ktorú spadol strom.

Dážď v Miláne bol podľa agentúry ANSA krátky ale intenzívny a sprevádzal ho vietor a krúpy, ktoré dosahovali v niektorých prípadoch veľkosť tenisových loptičiek.

Víchrice zasiahli aj oblasti na severe Benátska, kde miestne úrady hlásia viacerých zranených vrátane vážne zranenej 16-ročnej osoby.

Nepriaznivé počasie postihlo aj severovýchod Talianska, najmä región Furlansko-Júlske Benátky. Škody hlásia okrem iného z provincií Udine a Gorica. Záchranné zložky oznámili, že vietor dosahoval rýchlosť až 130 kilometrov za hodinu a bez elektrickej energie zostalo 5000 domácností.

Juh Talianska zase zasiahli horúčavy a v sicílskom meste Catania v pondelok namerali 47,6 stupňa Celzia. Hasiči tam v noci na utorok bojovali s lesnými požiarmi. Jeden z nich sa priblížil k letisku v meste Palermo, ktoré muselo byť v utorok ráno na niekoľko hodín uzavreté.