Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Severné Írsko začalo prvú etapu uvoľňovania obmedzení

Zamestnanci vyrábajú osobné ochranné prostriedky, vrátane ochranných štítov pre zdravotnícky personál na ochranu proti novému koronavírusu v závode Bloc Blinds v Magherafelt v Severnom Írsku 5. mája 2020. Foto: TASR/AP

V Severnom Írsku potvrdili v pondelok 16 nových prípadov ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus,

Londýn 19. mája (TASR) - Severné Írsko začalo v pondelok postupne uvoľňovať opatrenia proti šíreniu nového druhu koronavírusu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Obyvatelia tejto provincie Spojeného kráľovstva sa tak budú môcť po novom opäť stretávať v malých skupinkách na verejnosti, pričom veriacim bude možnené navštíviť chrámy za účelom individuálnych modlitieb.

Regionálna vláda Severného Írska zverejnila ešte minulý týždeň päťstupňový plán uvoľňovania karanténnych opatrení. Ako pripomína Reuters, podobný plán schválila aj írska vláda v Dubline, ktorá tiež pristúpila k obdobným krokom. Obe časti ostrova tak podľa agentúry vstúpili do prvej etapy uvoľňovania opatrení proti šíreniu nákazy spoločne.

Severené Írsko, Škótsko a Wales zaujali k uvoľňovaniu karanténnych opatrení omnoho konzervatívnejší postoj ako Anglicko, kde britský premiér Boris Johnson minulý týždeň vyzýval niektoré skupiny obyvateľstva k návratu do práce.

V Severnom Írsku potvrdili v pondelok 16 nových prípadov ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, čím tam celkový počet infikovaných osôb stúpol na 4401. Nákaza si v tejto britskej provincii vyžiadala už 482 obetí na životoch.