Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Severné Macedónsko vyhostí troch ruských diplomatov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Severné Macedónsko pristúpilo k vyhosteniu ruských diplomatov tretíkrát od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vlani vo februári.

Skopje 16. septembra (TASR) - Severné Macedónsko nariadilo vyhostenie troch ruských diplomatov, oznámilo v sobotu severomacedónske ministerstvo zahraničných vecí. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení uviedlo, že 12. septembra si predvolalo ruského veľvyslanca v Skopje Sergeja Bazdnikina a informovalo ho, že troch ruských diplomatov vyhlásilo za nežiaduce osoby a musia opustiť krajinu.

Severomacedónsky rezort diplomacie ozrejmil, že toto rozhodnutie prijal po získaní informácii od kompetentných inštitúcií o aktivitách ruských diplomatov, ktoré boli v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch.

Severné Macedónsko pristúpilo k vyhosteniu ruských diplomatov tretíkrát od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vlani vo februári. V marci 2023 Skopje vyhostilo piatich ruských diplomatov a v apríli ďalších šiestich, pripomína AFP.