Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Singapur sa pripravuje na poslednú rozlúčku s premiérom Li Kuang-Jaom

Li Kuang-jao zomrel v pondelok (23. marca) vo veku 91 rokov na ťažký zápal pľúc. Počas týždeň trvajúceho štátneho smútku stálo viac než 450.000 ľudí v rade celé hodiny, aby uvidelo rakvu s telesnými pozostatkami, vystavenú v parlamente. Foto: TASR/AP

Tisíce Singapurčanov stáli dnes popri 15-kilometrovej trase vedúcej cez mestský štát, aby zazreli na vlastné oči okázalý pohrebný sprievod zosnulého bývalého premiéra Li Kuang-jaa.

Singapur 29. marca (TASR) - Tisíce Singapurčanov stáli dnes popri 15-kilometrovej trase vedúcej cez mestský štát, aby zazreli na vlastné oči okázalý pohrebný sprievod zosnulého bývalého premiéra Li Kuang-jaa. Informovala o tom agentúra AP.

Li Kuang-jao zomrel v pondelok (23. marca) vo veku 91 rokov na ťažký zápal pľúc. Počas týždeň trvajúceho štátneho smútku stálo viac než 450.000 ľudí v rade celé hodiny, aby uvidelo rakvu s telesnými pozostatkami, vystavenú v parlamente. Spomienkové miesta v komunitných centrách na ostrove navštívilo približne milión ľudí.

Prvý singapurský premiér, ktorý vládol v krajine pevnou rukou viac než tri desaťročia do roku 1990, je považovaný za zakladateľa moderného Singapuru a strojcu jeho ekonomického úspechu. Na dnešný štátny pohreb pricestovali predstavitelia z viac než dvadsiatich krajín.