Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Situácia na taliansko-francúzskom hraničnom priechode je stále napätá

Migranti na priechode Ventimiglia. Foto: TASR/AP

Päťsto migrantov kempuje na miestnej železničnej stanici, ďalších 100 sa usadilo na skalách neďaleko štátnej hranice.

Ventimiglia/Miláno 19. júna (TASR) - Situácia na taliansko-francúzskom hraničnom priechode Ventimiglia, kde sa stovky utečencov naďalej márne dožadujú vstupu na francúzske územie, zostáva napätá.

Päťsto migrantov kempuje na miestnej železničnej stanici, ďalších 100 sa usadilo na skalách neďaleko štátnej hranice, informovala dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na talianske oficiálne zdroje.



Utečencom pomáhajú aktivisti Červeného kríža, ktorí s pomocou železničnej spoločnosti Trenitalia zabezpečili pre nich dočasné ubytovanie.

Migrant na priechode Ventimiglia.
Foto: TASR/AP

Francúzska polícia aj naďalej vracia všetkých migrantov, ktorí sa pokúsili o ilegálny vstup na územie krajiny galského kohúta. Vlnu utečencov smerom na východnú časť Azúrového pobrežia to tak v uplynulých dňoch logicky zmiernilo.

Migranti nocujúci na skalách tam mienia vytrvať dovtedy, kým im Francúzsko neumožní vstup na územie. "Pokojne demonštrujeme proti blokáde hraníc," vyhlásil jeden z nich.

Ilustračné foto.
Foto: FOTO TASR/AP

Predsedníčka talianskej poslaneckej snemovne Laura Boldriniová navštívila dnes hlavnú železničnú stanicu v Miláne, kde už viac ako týždeň kempujú stovky migrantov. Stretla sa s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhajú utečencom zdôrazniac, že krízovú situáciu treba zvládnuť bez vyvolávania poplachu.