Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

SKCH pomôže chorým deťom a chudobným rodinám v Ugande a Rwande

Na archívnej snímke zo 6.júna 1994 vyhladovaná žena pije mlieko v improvizovanej nemocnici v rwandskom Ruhangu. Foto: TASR/AP

Z výnosu zbierky plánuje podporiť Zdravotné stredisko v Kibeho na juhu Rwandy a Centrum pre deti s HIV v Ugande. TASR o tom informoval hovorca SKCH Lukáš Melicher.

Bratislava 19. februára (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) spustila už štvrtý ročník kampane Pôstna krabička pre Afriku. Z výnosu zbierky plánuje podporiť Zdravotné stredisko v Kibeho na juhu Rwandy a Centrum pre deti s HIV v Ugande. TASR o tom informoval hovorca SKCH Lukáš Melicher.

Zdravotné centrum vedú sestry Pallotínky, v súčasnosti pomáha viac ako 16.000 ľuďom, ktorí nevyhnutne potrebujú zdravotnú pomoc. Centrum pre deti s HIV, ktoré na severe Ugandy postavila SKCH, poskytuje momentálne útočisko 25 sirotám a polosirotám, o ktoré sa rodina nedokázala dostatočne postarať. Pomôcť týmto ľuďom môžu Slováci zapojením sa do zbierky Pôstna krabička pre Afriku. Zbierka trvá do 31. júla.

Keďže Uganda ani Rwanda nepatria medzi krajiny, do ktorých zo Slovenska prúdi rozvojová zahraničná pomoc, oba projekty charita financuje výlučne vďaka podpore darcov zo Slovenska. Počas obdobia pôstu pred Veľkou nocou preto SKCH poslala 40.000 pôstnych krabičiek do viac ako 630 farností po celom Slovensku. Pôstne krabičky slúžia ako pokladničky pre dary a zároveň informujú o živote a problémoch v rozvojových krajinách.

Do zbierky sa môžu záujemcovia zapojiť aj zaslaním daru na účet SKCH číslo 2944463095/1100, v.s. 221, online prostredníctvom stránky www.postnakrabicka.sk alebo zaslaním darcovskej sms v tvare DMS medzera CHARITA na číslo 877. Viac informácií o kampani nájdu záujemcovia na stránke www.postnakrabicka.sk.