Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Škoda po požiari haly v Česku je štvrtá najvyššia od roku 1990

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar haly na výrobu plastových komponentov do áut vypukol v pondelok predpoludním.

Praha 15. augusta (TASR) - Stredočeskí hasiči pokračujú v likvidácii požiaru výrobnej haly, pre ktorý polícia v pondelok na niekoľko hodín uzavrela diaľnicu D5. Spôsobenú škodu odhadla na 1,8 miliardy českých korún (takmer 75 miliónov eur), čo je podľa stanice ČT24 štvrtá najväčšia škoda od roku 1990. Informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

V utorok dopoludnia znížili hasiči stupeň poplachu na najnižší. Na mieste sú momentálne štyri hasičské jednotky, ktoré hľadajú skryté ohniská. Tie stále horia pod troskami strechy, ktorá sa v dôsledku požiaru zrútila. Na odstránenie trosiek používajú špeciálny demolačný bager.

Hasiči na mieste zasahovali celú noc. "V noci sme si nasvietili celý objekt a snažili sme sa dostať k jednotlivým ohniskám. Navyše prišla ťažká technika, takže sme začali rozoberať tú časť, kde sa nedalo dostať ani zo vzduchu - čiže pomocou rebríka - ani po zemi, pretože to tam bolo celé uzavreté," opísal vo vysielaní ČT24 priebeh zásahu hovorca stredočeských hasičov Jan Sýkora.

Príčinu vzniku požiaru polícia vyšetruje. Pracuje s verziou nedbalosti aj technickej poruchy.

Požiar haly na výrobu plastových komponentov do áut vypukol v pondelok predpoludním. Niekoľko hodín platil najvyšší stupeň poplachu, na mieste vtedy zasahovalo asi 150 hasičov a tiež vrtuľník Black Hawk s hasiacim vakom. Polícia z dôvodu bezpečnosti uzavrela asi na tri hodiny diaľnicu D5, pri ktorej sa priemyselný areál nachádza.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)