Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Pri dopravnej nehode v Slovinsku zahynuli dvaja Sýrčania

Ilustračná snímka Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Traja z nich boli ukrytí v kufri, z ktorého ich vyhodilo, keď vozidlo narazilo do diaľničného oplotenia a prevrátilo sa.

Ľubľana 28. novembra (TASR) - Dvaja Sýrčania prišli vo štvrtok o život pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo na diaľnici zo slovinského hlavného mesta Ľubľana smerom do Talianska. S odvolaním sa na slovinskú políciu o tom informovala agentúra AFP.

K nehode došlo krátko po polnoci, keď šofér stratil kontrolu nad vozidlom, v ktorom pašoval osem Sýrčanov, uviedol policajný hovorca Primož Kadunc.

Traja z nich boli ukrytí v kufri, z ktorého ich vyhodilo, keď vozidlo narazilo do diaľničného oplotenia a prevrátilo sa. Dve osoby zahynuli a tretia sa stále nachádza v kritickom stave, uviedol Kadunc.

Hovorca dodal, že vodiča, 42-ročného bosnianskeho občana, zadržali. Skupina Sýrčanov prekročila slovinské hranice nelegálne zo susedného Chorvátska len niekoľko hodín pred nehodou.

Podľa policajných údajov za prvých desať mesiacov tohto roka polícia zadržala viac ako 14.000 ľudí, ktorí nelegálne prekročili hranice štátu z Chorvátska, čo predstavuje 72-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu v roku 2018.

V auguste Slovinsko začalo budovať ďalších 40 kilometrov plota na hranici s Chorvátskom po tom, ako v tejto malej alpskej krajine zaznamenali rastúce množstvo prichádzajúcich migrantov.