Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Smog skomplikoval návštevu princa Charlesa v Naí Dillí

Britský princ Charles a a jeho manželka Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu počas návštevy vojenského pamätníka India Gate v indickom Naí Dillí 9. novembra 2017. Britský kráľovský pár pricestoval na dvojdňovú návštevu Indie. Foto: TASR/AP

Princ Charles s Camillou pricestovali na návštevu Indie, ktorá je poslednou zastávkou ich 11-dňového turné po ázijských krajinách. Predchádzajúcimi zastávkami boli Singapur, Malajzia a Brunej.

Naí Dillí 9. novembra (TASR) - Vysoká koncentrácia smogu skomplikovala štvrtkový program princa Charlesa a jeho manželky Camilly v indickej metropole Naí Dillí. Informovala o tom agentúra DPA.

Charles s Camillou museli zrušiť plánovanú návštevu jednej z miestnych škôl, ktoré úrady uzavreli kvôli smogu. Zvyšné body programu sa im však podarilo naplniť, napríklad návštevu pamätníka indických vojakov padlých v druhej svetovej vojne.

Princ Charles s Camillou pricestovali v stredu na dvojdňovú návštevu Indie, ktorá je poslednou zastávkou ich 11-dňového turné po ázijských krajinách. Predchádzajúcimi zastávkami boli Singapur, Malajzia a Brunej.

Následník britského trónu vyzdvihol dôležitosť tejto cesty najmä v kontexte nadchádzajúceho stretnutia lídrov krajín združených v Spoločenstve národov (Commonwealth), ktoré sa uskutoční v apríli v Londýne.