Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Smútiaci pozostalí obetí z Airbusu žiadajú médiá o porozumenie

Rodinní prislušníci obetí utorkovej havárie dopravného lietadla A320 sa objímajú počas príchodu do francúzskej obce Le Vernet 26. marca 2015. Lietadlo Airbus A320 spoločnosti Germanwings havarovalo v utorok dopoludnia vo francúzskych Alpách. Na palube lietadla bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Haváriu nikto neprežil. Foto: TASR/AP

Pozostalí chcú v pokoji stráviť chvíle smútku po strate blízkych, pričom nechcú byť rušení, a to napriek enormnému záujmu verejnosti.

Frankfurt nad Mohanom/Castelldefels 28. marca (TASR) - Mnoho rodinných príslušníkov a priateľov obetí leteckej tragédie v južnom Francúzsku, kde havaroval nemecký Airbus so 150 ľuďmi na palube, požiadalo letecké spoločnosti Lufthansa a Germanwings, aby prispeli k zdržanlivosti médií v súvislosti s tragickým prípadom.

Pozostalí chcú v pokoji stráviť chvíle smútku po strate blízkych, pričom nechcú byť rušení, a to napriek enormnému záujmu verejnosti.

Tak letecká spoločnosť Lufthansa, ako aj jej dcérsky subjekt Germanwings preto apelovali dnes na médiá, aby rezignovali na aktívne kontaktovanie trúchliacich a súčasne ústami hovorkyne zdôraznili, že obe spoločnosti sú pre otázky médií k dispozícii 24 hodín nonstop.

S podobnou výzvou na verejnosť sa už v piatok obrátili pozostalí po španielskych obetiach tragédie, a to prostredníctvom Centra pre starostlivosť o pozostalých v Castelldefels neďaleko Barcelony. Médiá by sa podľa nej mali okrem iného vzdať zverejňovania fotografií obetí zo sociálnych sietí. Medzi obeťami havárie, ktorú zrejme zámerne spôsobil druhý pilot stroja, boli desiatky nemeckých, ako aj španielskych občanov.