Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Snehová nádielka na severozápade USA si vyžiadala najmenej dve obete

Spomalená premávka na zasneženej ceste počas hustého sneženia v Chicagu 9. februára 2018. Stredozápad USA postihla silná snehová búrka. Foto: TASR

Úrady v štátoch Illinois, Michigan a Indiana pre silné sneženie zatvárajú školy a rušia množstvo letov.

Chicago 10. februára (TASR) - Najmenej dva životy si vyžiadala v piatok snehová búrka, ktorá zúri v regióne Stredozápad v Spojených štátoch amerických. O odvolaním sa na miestne úrady o tom informuje agentúra AP.

Úrady v štátoch Illinois, Michigan a Indiana pre silné sneženie zatvárajú školy a rušia množstvo letov.

Nepriaznivé počasie vyvolalo chaos aj v cestnej doprave. Polícia uviedla, že havárie na diaľniciach zapríčinené snehom na juhu štátu Michigan si vyžiadali život jednej osoby.

Osobný vlak vchádza do železničnej stanice LaSalle Street počas hustého sneženia v Chicagu 9. februára 2018. Stredozápad USA postihla silná snehová búrka.
Foto: TASR/AP


V Naperville v štáte Illinois, kúsok od Chicaga, zas zomrel približne 60 ročný muž, ktorý v piatok ráno dostal infarkt pri odhadzovaní snehu, s odvolaním sa na hovorcu miestnej nemocnice o tom informoval americký denník Chicago Tribune.

Americká Národná meteorologická služba (NWS) zaznamenala v piatok popoludní 25 centimetrov snehu na predmestí Chicaga a 28 centimetrov v blízkosti South Bend v štáte Indiana. Pôvodné predpovede predznamenali ešte väčšiu snehovú nádielku pre tieto mestá.

Letiská v Chicagu a Detroite zrušili pre nepriaznivé počasie už vyše 1500 letov.