Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Sneženie v Maďarsku skomplikovalo dopravu i dodávky elektriny

Chodec kráča po zasneženej ceste v centre Budapešti vo štvrtok 30. novembra 2023. Foto: FOTO TASR/DUNA/MTI-Zoltán Máthé

Hasiči likvidovali vyvrátené stromy a polámané konáre, ktoré spôsobili dopravné prekážky, ale vyslobodzovali aj uviaznuté vozidlá.

Budapešť 1. decembra (TASR) - Sneženie a dážď zo snehom spôsobili v Maďarsku vo štvrtok problémy v cestnej doprave i v dodávkach elektrickej energie. Hasičov volali na pomoc vo vyše sto prípadoch, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na agentúru MTI.

Riaditeľstvo Úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že na deviatich miestach boli poškodené elektrické vedenia a v niektorých obciach Peštianskej a Boršodsko-abovsko-zemplínskej stolice bola dočasne prerušená dodávka elektriny.

Hasiči likvidovali vyvrátené stromy a polámané konáre, ktoré spôsobili dopravné prekážky, ale vyslobodzovali aj uviaznuté vozidlá. Zasahovali najmä v hlavnom meste, v Peštianskej, Novohradskej, Boršodsko-abovsko-zemplínskej a Hevešskej stolici.

V Budapešti museli pre intenzívne sneženie odkloniť alebo dočasne zrušiť 17 spojov mestskej autobusovej dopravy. Na budapeštianskej Južnej stanici (Déli pályaudvar) došlo vplyvom počasia k poruche zabezpečovacieho zariadenia.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)