Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Sýrski pozorovatelia: Izraelské nálety v Sýrii si vyžiadali päť obetí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izraelské letecké útoky na budovu v štvrti Hamra v meste Homs si vyžiadali päť mŕtvych vrátane troch civilistov - ženy, dieťaťa a muža - a ďalších sedem zranených, uviedlo SOHR.

Bejrút 7. februára (TASR) - Pri izraelských náletoch na sýrske mesto Homs prišlo v noci na stredu o život päť ľudí vrátane troch civilistov. Uviedlo to Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Izraelské letecké útoky na budovu v štvrti Hamra v meste Homs si vyžiadali päť mŕtvych vrátane troch civilistov - ženy, dieťaťa a muža - a ďalších sedem zranených," uviedlo SOHR. Dodalo, že totožnosť dvoch obetí nebola známa.

Sýrske ministerstvo obrany oznámilo, že "izraelský nepriateľ podnikol letecké útoky zo smeru severne od (libanonského) Tripolisu na mnohé lokality v meste Homs a jeho okolí, ktoré si vyžiadali množstvo obetí a zranených z radov civilistov."

Sýrska štátna televízia predtým informovala o "izraelskom útoku" v provincii Homs v strednej oblasti Sýrie.

Izrael len veľmi zriedkavo komentuje svoje útoky v Sýrii. Opakovane však uviedol, že nedovolí svojmu úhlavnému nepriateľovi Iránu, ktorý podporuje sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby rozšíril svoju prítomnosť v Sýrii.

Izrael od začiatku občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 podnikol už stovky takýchto vzdušných útokov. Zameriava sa predovšetkým na Iránom podporované sily vrátane hnutia Hizballáh i na pozície sýrskej armády.