Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

SOHR: Izraelský nálet v Damasku si vyžiadal najmenej dve obete

Príslušníci sýrskych bezpečnostných síl a pracovníci civilnej obrany pátrajú po preživších v troskách zničenej budovy po náletoch izraelskej armády. Foto: TASR/AP

Predbežný počet obetí hovorí o najmenej dvoch mŕtvych, ktorí zahynuli počas izraelského vzdušného úderu na byt v rezidenčnej štvrti (Damasku) Kfar Súsa," uviedlo SOHR.

Damask 21. februára (TASR) – Najmenej dvaja ľudia zahynuli v stredu pri izraelskom nálete na sýrsku metropolu Damask, oznámili Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) a sýrske štátne médiá. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a AP.

"Predbežný počet obetí hovorí o najmenej dvoch mŕtvych, ktorí zahynuli počas izraelského vzdušného úderu na byt v rezidenčnej štvrti (Damasku) Kfar Súsa," uviedlo SOHR. Najmenej dvoch mŕtvych potvrdila aj reportáž sýrskej štátnej televízie, informuje AFP.

Izrael záležitosť nekomentoval, k svojim útokom v Sýrii sa vyjadruje iba zriedkavo. V minulosti však opakovane uviedol, že nálety zameriava na ciele proiránskych militantných hnutí, ako je libanonské hnutie Hizballáh. To má v Sýrii niekoľko tisíc bojovníkov podporujúcich sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Izrael od začiatku občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 podnikol už stovky takýchto vzdušných útokov.

V januári počas jedného z náletov zničilo izraelské letectvo v Damasku budovu patriacu iránskym Revolučným gardám, zahynulo pri tom najmenej päť Iráncov.