Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

SOHR: Počet obetí náletov v sýrskej provincii Idlib stúpol na 52

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Provincia Idlib je prevažne v rukách povstaleckej koalície, do ktorej patrí vplyvná extrémistická skupina Džabhat Fath aš-Šám, predtým nazývaná Front an-Nusra.

Káhira/Idlib 4. decembra (TASR) - Počet obetí dnešných náletov na oblasti ovládané povstalcami v provincii Idlib v severozápadnej Sýrii stúpol dnes na 52. Informovala o tom organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Predchádzajúce správy SOHR uvádzali 29 obetí.

Podľa najnovších údajov SOHR 26 ľudí, vrátane troch detí, zahynulo pri leteckých útokoch neidentifikovaných lietadiel na trhovisko v meste Kafr Nabil na južnom okraji provincie Idlib.

Ďalších najmenej 18 civilistov prišlo podľa SOHR o život pri nových útokoch vojnových lietadiel - údajne ruských - v meste Maarat an-Numán, tiež na južnom okraji Idlibu.

Dve ženy zahynuli dnes už skôr pri náletoch podniknutých na spomínané mesto Maarat an-Numán a na neďalekú dedinu Nakír.

Šesť ďalších civilistov bolo zabitých v meste Tamána v okrajových oblastiach Idlibu, doplnilo SOHR.

Provincia Idlib je prevažne v rukách povstaleckej koalície, do ktorej patrí vplyvná extrémistická skupina Džabhat Fath aš-Šám, predtým nazývaná Front an-Nusra, ktorá je napojená na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida.

Minulý mesiac Rusko, kľúčový vojenský spojenec vlády sýrskeho prezidenta Bašára Asada, oznámilo začiatok veľkej ofenzívy v Idlibe a stredosýrskej provincii Homs.