Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Somálski militanti zaútočili na vojenskú základňu Africkej únie

Na rchívnej fotografii z 13. februára 2012 nastúpení ozbrojení členovia militantnej skupiny aš-Šabáb na okraji Mogadiša v Somálsku 13. februára 2012. Foto: TASR/AP

Militanti zo somálskej radikálnej islamistickej organizácie aš-Šabáb podnikli dnes útok na vojenskú základňu jednotiek Africkej únie (AÚ) blízko letiska somálskej metropoly Mogadišo.

Mogadišo 25. decembra (TASR) - Militanti zo somálskej radikálnej islamistickej organizácie aš-Šabáb podnikli dnes útok na vojenskú základňu jednotiek Africkej únie (AÚ) blízko letiska somálskej metropoly Mogadišo. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na somálske bezpečnostné zdroje.

Podľa svedkov otriaslo základňou niekoľko silných výbuchov a bolo počuť streľbu. Médiá blízke aš-Šabábu informovali, že jej bojovníci vtrhli na základňu.

Útok sa podľa všetkého začal samovražedným bombovým útokom, uviedol nemenovaný somálsky predstaviteľ. Africká únia má zhruba 22.000 vojakov, ktorí pomáhajú somálskej vláde bojujúcej proti militantom z aš-Šabábu v krajine, píše DPA.