Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Sophia Lorenová sa zotavuje po operácii zlomenín, utrpela ich pri páde

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Legendárna talianska herečka, ktorá 20. septembra oslávila 89. narodeniny, podľa médií spadla v kúpeľni svojho domu v Ženeve.

Rím 25. septembra (TASR) - Legendárna talianska herečka Sophia Lorenová sa zotavuje po operácii zlomenín, ktoré utrpela pri páde vo svojom dome vo Švajčiarsku. V pondelok o tom informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

Legendárna talianska herečka, ktorá 20. septembra oslávila 89. narodeniny, podľa médií spadla v kúpeľni svojho domu v Ženeve. Utrpela niekoľko zlomenín bedra i krčka stehennej kosti, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok.

Zdroj blízky herečke v rozhovore pre médiá hovoril o svojom "opatrnom optimizme", pokiaľ ide o výsledok operácie a uzdravenie Sophie Lorenovej, ktorú teraz čaká rekonvalescencia a následná rehabilitácia.

Medzi prvými správu o úraze Lorenovej zverejnila na svojom webe na sociálnych sieťach reštaurácia nesúca jej meno, ktorú mala herečka tento utorok otvoriť v talianskom meste Bari. Mala sa vtedy stať aj čestnou občiankou mesta. Kvôli zraneniu však boli všetky herečkine záväzky nateraz zrušené.

Sophia Lorenová sa na verejnosti naposledy ukázala 2. septembra počas prehliadky módneho domu Armani organizovanej v rámci filmového festivalu v Benátkach. Svojim filmovým fanúšikom sa pripomenula filmom Život pred sebou, ktorý nedávno do svojej ponuky zaradila platforma Netflix.

Za úlohu Cesiry z filmu Vrchárka (1960) dostala Lorenová v roku 1962 prestížnu filmovú cenu Oscar ako prvá herečka v neanglicky hovorenom filme. Okrem toho je držiteľkou mnohých ďalších nominácií a filmových cien (BAFTA, David di Donatello, César, Zlatý glóbus a ďalšie).