Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Soros o Trumpovi: Je to podvodník a možný diktátor smerujúci k pádu

Americký biznismen a filantrop maďarsko-židovského pôvodu GEORGE SOROS. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Americký finančník George Soros, podporovateľ neúspešnej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, ale vyjadril presvedčenie, že Trump bude pod kontrolou Kongresu a ústavy.

New York 20. januára (TASR) - Americký finančník George Soros označil vo štvrtok novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa USA za "podvodníka" a "možného diktátora", ktorý spôsobí otras na finančných trhoch.

Soros, podporovateľ neúspešnej prezidentskej kandidátky Demokratickej strany Hillary Clintonovej, ale vyjadril presvedčenie, že Trump bude pod kontrolou Kongresu a ústavy.

"Stal by sa diktátorom, ak by sa tomu vyhol, ale nebude toho schopný," uviedol Soros v rozhovore pre televíziu Bloomberg na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) vo švajčiarskom Davose - deň pred inauguráciou Donalda Trumpa.

"Osobne som presvedčený, že (Trump) smeruje k neúspechu. Ale nie kvôli ľuďom ako ja, ktorí by chceli, aby neuspel, ale preto, že myšlienky, ktoré ho sprevádzajú, sú protikladné," vysvetlil finančník Soros. Ako dodal, v dôsledku neistoty generovanej Trumpovou administratívou očakáva otras na finančných trhoch.