Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Soul vypálil varovné výstrely na údajný severokórejský dron

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Incident sa stal v čase vyostreného napätia na Kórejskom polostrove po minulotýždňovej štvrtej jadrovej skúške Severnej Kórey.

Soul 13. januára (TASR) - Južná Kórea vypálila dnes varovné výstrely na predpokladaný severokórejský dron, ktorý preletel v blízkosti hranice medzi oboma krajinami. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na armádu a médiá v Soule.

Podľa juhokórejského zboru náčelníkov štábov bol v prísne stráženej hraničnej zóne zaznamenaný neidentifikovaný letiaci objekt. Agentúra Jonhap uviedla, že išlo pravdepodobne o severokórejské bezpilotné lietadlo.

Po vypálení varovných výstrelov sa údajný dron otočil a vrátil sa naspäť do KĽDR. Podľa Jonhapu juhokórejskí vojaci vystrelili do vzduchu približne 20 rán z guľometu.

Incident sa stal v čase vyostreného napätia na Kórejskom polostrove po minulotýždňovej štvrtej jadrovej skúške Severnej Kórey.

Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje dnes v tejto súvislosti vyzvala Čínu ako kľúčového spojenca KĽDR, aby podporila snahy medzinárodného spoločenstva o prijatie čo najprísnejších odvetných sankcií voči režimu v Pchjongjangu.