Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Španielska dvojnásobná vrahyňa dostala doživotie

Goidsargi Estibaliz C. zavraždila svojho nemeckého exmanžela a bývalého rakúskeho priateľa.

Viedeň 22. novembra (TASR) - Doživotný trest väzenia vyniesol dnes súd vo Viedni pre dvojnásobnú vrahyňu s dvojitým španielsko-mexickým občianstvom Goidsargi Estibaliz C. (32). Tridsaťštyriročnú páchateľku navyše na základe psychiatrami potvrdenej poruchy osobnosti umiestnia v zariadení pre duševne postihnutých zločincov.

Žena, ktorá sa v súdnej sieni priznala k vražde svojho nemeckého exmanžela i bývalého rakúskeho priateľa, predtým v štvordňovom procese využila právo posledného slova a zopakovala, že cíti ľútosť nad tým, že obete pripravila o život. Informovali o tom spravodajský server ORF a agentúra APA.

Obžalovaná, ktorá vo viedenskej štvrti Meidling prevádzkovala zmrzlinársky salón, zmizla z rakúskej metropoly krátko po tom, ako sa v pivničných priestoroch domu, ktorý využívala na podnikanie, našli rozkúskované a zabetónované telesné pozostatky dvoch zastrelených mužov.

Viedenská prokuratúra vydala na nezvestnú európsky zatykač ešte skôr, ako ju označila za podozrivú z dvojnásobnej vraždy.

Vyšetrovanie však už v krátkom čase ukázalo, že obeťami hrdelného zločinu sú jej nemecký exmanžel, ktorého zavraždila v roku 2008, a jej bývalý rakúsky priateľ, s ktorým skoncovala v novembri 2010.

Podozrivú, ktorá bola po zadržaní v talianskom Udine z 10. júna 2011 vo vydávacej väzbe v Terste, vydali ešte v priebehu vlaňajšieho júna na trestné stíhanie do Rakúska.

Vrahyňa, ktorá sa medzičasom stala matkou, sa v poslednom vydaní týždenníka News vyznala z toho, ako svoje zločiny ľutuje a ako trpí tým, čo spáchala, aj keď matkám už nemôže nijakým spôsobom vrátiť zavraždených synov.