Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

V Španielsku na mori zachránili a následne zadržali drogových dílerov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Osem členov zločineckej organizácie zajal iný člen posádky (ich plavidla) srbského pôvodu pri prevoze viac ako 2,3 tony kokaínu z Latinskej Ameriky do Španielska, uviedla polícia.

Madrid 14. februára (TASR) - Španielska polícia pri Kanárskych ostrovoch zachránila osem drogových pašerákov, ktorých zadržiaval ozbrojený člen ich vlastného gangu a všetkých vrátane únoscu zadržala. Polícia o tom informovala v stredu, hoci prípad sa odohral ešte v novembri minulého roka, píše TASR podľa agentúry AFP.

"Osem členov zločineckej organizácie zajal iný člen posádky (ich plavidla) srbského pôvodu pri prevoze viac ako 2,3 tony kokaínu z Latinskej Ameriky do Španielska," uviedla polícia.

Únosca podľa nej zastrelil jedného člena posádky, jeho telo vyhodil cez palubu a ovládol tak plavidlo. Políciou a colníkmi privolaná špeciálna jednotka nadviazala kontakt s ďalšími osobami na palube. Potvrdili, že sú rukojemníkmi srbského člena posádky, ktorý jednu osobu zabil.

Po vyjednávaní s únoscom zložil zbraň a vzdal sa. Po zakotvení lode na Tenerife všetkých deväť osôb na palube polícia zadržala. Objavila aj kokaín poskrývaný v osvetlení či nádobách s vodou.

Španielsko je jednou z hlavných vstupných brán, cez ktoré sa drogy dostávajú do Európy. Má úzke väzby s Latinskou Amerikou, ktorá je hlavným producentom kokaínu, aj Marokom, ktoré je zase dôležitým producentom hašiša.