Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Španielska princezná pôjde pred súd pre obvinenia z daňových podvodov

Španielska princezná Cristina Foto: TASR

Sestra španielskeho kráľa Filipa VI. si sadne na lavicu obžalovaných. Infantka Cristina sa bude musieť pred súdom v meste Palma de Mallorca zodpovedať z obvinení z daňových podvodov.

Madrid 22. decembra (TASR) - Sestra španielskeho kráľa Filipa VI. si sadne na lavicu obžalovaných. Infantka Cristina sa bude musieť pred súdom v meste Palma de Mallorca zodpovedať z obvinení z daňových podvodov.

Podľa agentúry DPA o tom dnes rozhodol vyšetrujúci sudca José Castro. Súdne konanie súvisí s finančným škandálom okolo Cristininho manžela Iňakiho Urdangarína, bývalej hádzanárskej hviezdy. Urdangarín čelí obvineniam, že ako prezident neziskovej nadácie Nóos spreneveril na daniach spolu so svojimi komplicmi dovedna šesť miliónov eur.

Dnešné rozhodnutie súdu vyššej inštancie na Baleárskych ostrovoch o infantke Cristine ešte predĺži nepríjemnosti španielskej kráľovskej rodiny, ktorá sa chcela dištancovať od korupčného vyšetrovania, pripomína agentúra Reuters.

Bude to prvý prípad vôbec, keď si príslušník španielskej kráľovskej rodiny sadne na lavicu obžalovaných. Infantka Cristina i jej manžel obvinenia odmietli.