Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Evakuovali katedrálu Sagrada Família v Barcelone. Poplach bol planý

Sagrada Familia Foto: TASR/AP

Polícia uviedla, že pyrotechniciprehľadávali dodávku zaparkovanú v blízkosti katedrály.

Barcelona 12. septembra (TASR) - Protiteroristický poplach, ktorý dnes vyvolalo podozrivé motorové vozidlo zaparkované v okolí katedrály Sagrada Família v Barcelone, sa ukázal ako planý.

Informovali o tom s odvolaním sa na oficiálne policajné zdroje internetové vydania denníkov El País a El Mundo, ako aj internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na policajnú správu na jednej zo sociálnych sietí.

Španielska i katalánska polícia potvrdili evakuáciu chrámu, ako aj obchodných prevádzok v jeho okolí, respektíve hermetické uzavretie celej lokality.






Pyrotechnici následne začali s prehľadávaním podozrivého automobilu, ktoré zrejme prinieslo negatívny výsledok.

Španielska polícia koncom augusta potvrdila, že teroristi, ktorí majú na konte nedávny teroristický útok z Barcelony i následný pokus o útok v letovisku Cambrils, zhromaždili pre podstatne väčšie akcie alebo viacero útokov najmenej 120 plynových fliaš.

Údajne hlavným cieľom teroristov bola práve svetoznáma katedrála Sagrada Família, dielo budované podľa návrhov architekta Antoni Gaudího (1852-1926), ktoré je jedným zo symbolov Barcelony a ktorého dokončenie je naplánované na rok 2026.