Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Španielsko pátra po 143 migrantoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktivistka Helena Malenová z organizácie Walking Borders povedala, že migranti, medzi ktorými sú aj ženy a deti, vyrazili zrejme ešte v piatok či v sobotu zo severozápadného pobrežia Afriky.

Barcelona 18. februára (TASR) - Španielsko pátra po približne 143 migrantoch, ktorí na piatich lodiach smerovali ku Kanárskym ostrovom. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej pobrežnej stráže o tom informovala agentúra AP.

Španielske úrady na zmiznuté lode s migrantmi upozornili v pondelok popoludní. Po lodiach následne pri ostrovoch Lanzarote a Fuerteventura pátralo lietadlo pobrežnej stráže.

Aktivistka Helena Malenová z ľudskoprávnej organizácie Walking Borders agentúre AP povedala, že migranti, medzi ktorými sú aj ženy a deti, vyrazili zrejme ešte v piatok či v sobotu zo severozápadného pobrežia Afriky.

Vlani výrazne — až o viac ako 50 percent — klesol počet migrantov, ktorí sa po mori doplavili do Španielska. Zdvojnásobil sa však počet novopríchodzích migrantov, ktorí sa cez Atlantický oceán doplavili na niektorý z ostrovov kanárskeho súostrovia. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že na tejto migračnej trase prišlo v roku 2019 o život prinajmenšom 210 ľudí.