Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Španielsku zadržali Pakistanca, na internete velebil teroristov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa komuniké ministerstva zverejneného v Madride muž na sociálnych sieťach vyzýval na ozbrojený boj, apeloval na martýrstvo, velebil teroristické zoskupenia a ich lídrov.

Madrid 20. septembra (TASR) - Španielske bezpečnostné zložky v katalánskom meste Lleida zadržali 25-ročného Pakistanca pre podozrenie zo šírenia propagandistických materiálov teroristického charakteru.

Informoval o tom v utorok španielsky rezort vnútra.

Podľa komuniké ministerstva zverejneného v Madride muž na sociálnych sieťach vyzýval na ozbrojený boj, apeloval na martýrstvo, velebil teroristické zoskupenia a ich lídrov. Pri domovej prehliadke v jeho bydlisku sa našli na nosičoch materiály s džihádistickou ideológiou i antisemitským obsahom.

Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že zadržaný bol v kontakte s trojčlennou skupinou pakistanských radikálov, ktorých v rovnakom meste zadržali vlani v júni a ktorí sú odvtedy za mrežami.

Mesto, v ktorom žije viac ako 130.000 ľudí, leží 160 kilometrov od Barcelony i Cambrilsu, kde pred mesiacom došlo k teroristickým útokom, ktoré si vyžiadali 16 životov a pri ktorých utrpelo zranenia viac ako 150 ľudí.

V Španielsku zadržali v uplynulých dvoch rokoch celkove už 200 osôb podporujúcich islamský terorizmus.