Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

V Španielsku zatkli kňaza podozrivého zo sexuálnych útokov na ženy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kňaz ženám údajne najskôr podal sedatíva a potom svoje sexuálne praktiky natáčal na videozáznam.

Málaga 25. septembra (TASR) - Španielska polícia zatkla v španielskej provincii Málaga na juhozápade krajiny 34-ročného kňaza podozrivého zo sexuálnych útokov na viacero žien. TASR o tom informuje na základe pondelkových správ agentúry AFP a webového portálu denníka El Mundo.

Kňaz ženám údajne najskôr podal sedatíva a potom svoje sexuálne praktiky natáčal na videozáznam. Obete si vyberal medzi svojimi známymi na rôznych miestach v Španielsku.

Zatiaľ bolo na základe jeho záznamov určených päť obetí. Vyšetrovatelia však podľa El Mundo nevylučujú, že ich bolo aj viac. Sudca na kňaza uvalil väzobné stíhanie.

Vyšetrovanie sa začalo ešte v auguste, keď bývalá spolubývajúca obvineného objavila videá a fotografie. Okamžite upozornila úrady. Ženy, ktoré vyšetrovatelia kontaktovali, si neboli vedomé, že sa stali obeťami sexuálneho útoku, píše DPA. Podľa polície nevedeli o zhotovení videozáznamov.

Biskupský úrad v Málage vyjadril ľútosť nad škodami, ktoré táto situácia spôsobila a hlboko a rázne odsúdil takéto spôsoby zneužívania žien. Vyjadril aj odhodlanie spolupracovať s úradmi pri vyšetrovaní.