Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Unikli fotografie osôb spájaných s teroristickými útokmi v Katalánsku

Skupina policajtov drží žlté a červené ruže počas masovej demonštrácie proti terorizmu v Barcelone 26. augusta 2017. Demonštrácia sa konala v reakcii na minulotýždňové teroristické útoky v Katalánsku, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pri útokoch v Barcelone a Cambrilse zo 17. a 18. augusta 2017 zahynulo 16 ľudí a vyše 130 utrpelo zranenia.

Madrid 7. augusta (TASR) - Španielske médiá zverejnili doposiaľ nepublikované fotografie niektorých z členov teroristickej skupiny, ktorá podľa tamojších orgánov stála za vlaňajšími útokmi v katalánskych mestách Barcelona a Cambrils. Denník La Vanguardia v utorok uviedol, že ide o zábery, ktoré unikli z policajného vyšetrovania, informovala tlačová agentúra AP.

Pri útokoch v Barcelone a Cambrilse zo 17. a 18. augusta 2017 zahynulo 16 ľudí a vyše 130 utrpelo zranenia. Väčšina z obetí zahynula pri útoku dodávkou na barcelonskej promenáde Las Ramblas. Zodpovednosť za obe teroristické akcie prevzala organizácia Islamský štát (IS).

Uniknuté fotografie zachytávajú aj 22-ročného Younesa Abouyaaquouba, identifikovaného ako vodiča dodávky, ktorá v Barcelone usmrtila 13 ľudí. Na iných záberoch vidieť jedného z piatich mužov označovaných za útočníkov z Cambrils a ďalšieho muža, ktorého telo našli pri dome využívanom údajne extrémistami ako dielňa na výrobu výbušnín.

Španielsky kráľ Filip VI. a premiér Pedro Sánchez majú byť účastníkmi nadchádzajúcich spomienkových podujatí pri príležitosti prvého výročia útokov v Katalánsku.