Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Španielsku rozbili gang, ktorý vykrádal i domy futbalistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zločinecká skupina je podľa vyhlásenia polície podozrivá zo 14 prípadov vlámania.

Madrid 22. októbra (TASR) - Španielska polícia v spolupráci s Európskym policajným úradom (Europol) rozbila zločineckú skupinu podozrivú z lúpeží na viacerých miestach v krajine vrátane domov futbalistov španielskej La Ligy. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Členov gangu, ktorý pozostával zo štyroch Albáncov a jedného Španiela, podľa Europolu zatkli ešte minulý týždeň v stredu počas zásahov v hlavnom meste Španielska Madrid a neďalekom meste Toledo.

Zločinecká skupina je podľa vyhlásenia polície podozrivá zo 14 prípadov vlámania. Všetci piati podozriví čelia obvineniam z príslušnosti v zločineckej skupine, vlámania, manipulácie s odcudzeným tovarom, krádeží automobilov a falšovania dokumentov.

Predpokladaný vodca skupiny, ktorý je medzi zadržanými, bol zadržaný aj v roku 2007 v spojitosti s účasťou na násilnej lúpeži v dome istého podnikateľa a producenta.

Europol uviedol, že skupina údajne na sociálnych sieťach sledovala futbalistov, aby zistila, kedy môže zaútočiť. V niektorých prípadoch sa v domoch, do ktorých členovia gangu vnikli, nachádzali rodinní príslušníci hráčov.

Španielska polícia mená obetí gangu neuviedla. Oznámila však, že medzi nimi boli hráči klubov Real Madrid a Atlético Madrid.

Španielske médiá však podľa AFP uvádzajú, že medzi futbalistami boli hráči Realu Madrid Karim Benzema a Casemiro a ghanský futbalista Atlética Madrid Thomas Partney.